Asigurarile de locuinte

Asigurarile pentru locuinte au devenit obligatorii din anul 2013, pentru imobilele construite dupa anul 1941, si a caror constructie au structura din beton, beton armat sau caramida, iar materialele din care sant construite sa fie necombustibile.

Asigurarile in cauza sant de 2 tipuri: obligatorii, respectiv facultative.

Asigurarile obligatorii se numesc PAD sau PAID (Polita Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale). Aceste polite au preturi mici, accesibile stabilite de catre Statul Roman spre deosebire de cele facultative, a caror pret pot sa varieze foarte mult de la o companie la alta si in functie de planul de acoperire daune ales. Asigurarile obligatorii despagubesc asiguratul, doar in caz de calamitati naturale si anume: inundatii, cutremur sau alunecari de teren.

In realitate santem supusi unor multitudini de riscuri si locuintele noastre la fel, iar politele obligatorii incheiate, nu acopera nici pe departe posibilele catastrofe precum incediu, vandalism, furt, sau alte evenimente neplacute. Aici intra in discutie asigurarile facultative, care vin in completarea cele obligatorii si care au menirea sa intregeasca spectrul de daune acoperite in momentul producerii acestora.

Ella Imobiliare  recomanda tuturor proprietarilor de imobile sa-si asigure bunurile, mai ales daca decideti sa le inchiriati.