Despre renovarea proprietatii
renovare-locuinta

Despre renovarea proprietatii

Cumpărarea unui apartament sau a unei case individuale este un pas important, dar abia după finalizarea achiziției intervin responsabilitățile statutului de proprietar. Lucrările de întreținere și reparații sunt esențiale și nu trebuie scăpate din vedere. Dacă rămâi în urmă, revenirea „la zi” s-ar putea să fie un proces costisitor și de durată. Cum întotdeauna este mai bine să previi decât să combați, organizează-te pentru a nu sări cel puțin operațiunile de bază.

Lista lucrărilor de reparație și întreținere

Începe cu o listă completă a lucrărilor de întreținere. Redactează-o cu atenție astfel încât să nu-ți scape din vedere nici un aspect. Odată ce ai lista completă, poți stabili prioritățile. De exemplu, dacă observi că instalațiile sanitare „dau semne de oboseală” poate că ar fi bine să le schimbi înainte să cedeze și să provoace o inundație.

Stabilește un calendar

Odată ce ai lista lucrărilor cu prioritățile stabilite, le poți planifica în funcție de disponibilitățile financiare. Programarea lucrărilor te va ajuta să prevezi cheltuielile pe care acestea le presupun și să-ți organizezi bugetul astfel încât să respecți datele stabilite. Poți introduce în calendar lucrări mai mici pe care să le faci în fiecare lună sau poți face câte o lucrare mai amplă la interval de câteva luni. De asemenea, în funcție de acest calendar poți să angajezi și constructorii.

Folosește aplicațiile de pe telefon sau de pe tabletă

Creionul și hârtia sunt unelte de planificare foarte bune, dar poți să te folosești de aplicațiile de pe dispozitivele tale pentru a-ți organiza lucrările. De la un tabel în Excel la aplicații specializate care îți transmit notificări și te ajută să-ți planifici bugetul, cu siguranță vei găsi unealta potrivită care îți poate ușura considerabil achitarea de responsabilitățile vieții de proprietar.

Economisește

Nu în ultimul rând, economisește pentru a avea disponibilitatea financiară pentru proiectele de întreținere și reparații. Chiar dacă împarți proiectele în lucrări mai mici, aceste vor implica un set de costuri care vor pune presiune asupra bugetului lunar, așa că, un plan de economisire este esențial pentru a ruși să respecți planificarea lucrărilor.