Despre Prima Casa
despre-prima-casa

Despre Prima Casa

Programul Prima Casă este o alternativă atractivă și avantajoasă pentru achiziția unei locuințe, de aceea a fost și atât de popular în ultimii ani, devenind principala modalitate de achiziție de pe segmentul rezidențial, cu precadere pentru familiile tinere. Chiar dacă programul vine cu o serie de avantaje, tinerii care vor să-l acceseze se lovesc, de cele mai multe ori de problema avansului. În situația ideală, avansul ar trebui să fie provenit dine economii, așa că tinerii care plănuiesc să își achiziționeze o locuință, ar trebui să se gândească în perspectivă și să înceapă să strângă suma necesară pentru avans.

Hai să vedem câteva tactici pentru a crește eficient un cont de economii care să poată suporta plata avansului pentru un credit ipotecar.

Calculează suma de care ai nevoie și perioada de timp în care ar trebui să o ai

La o sumă împrumutată de 50.000 de euro, avansul pentru Prima Casă este de 5%, respectiv 2.500 de euro. Dacă plănuiești să aplici pentru un credit peste un an, respectiv peste 12 luni, va trebui să economisești 209 euro pe lună. Așadar, apucă-te de treabă, vezi ce cheltuieli poți să reduci și respectă ți graficul de economisire. Orice ezitare va întârzia contractarea creditului.

Schimbă-ți stilul de viață

Economisirea nu este un proces ușor, așa că s-ar putea să fie nevoie de o serie de schimbări în stilul tău de viață. Dacă mănânci des în oraș și ai o viață socială foarte activă, cu siguranță ai și cheltuieli destul de mari pentru a întreține aceste obiceiuri. Redu-le frecvența și vei vedea că vei rămâne cu o sumă mai mare pe care o vei putea economisi. Pare incredibil, dar micile cheltuieli adunate, pot ajunge la sume importante.

Gândește-te la investiții

În cazul în care plănuiești o achiziție într-un orizont de timp extins, nu ar strica să te orientezi și către fonduri de investiții, către obligațiuni sau titluri de stat. Prin investiții documentate poți să aduci un plus important de valoare economiilor tale.